Ponents


Leticia Llobet, responsable del Departament Jurídic de Mutual Médica.

Mòdul 1: Consulta privada i fiscalitat

Llicenciada en Dret i Econòmiques per la Universitat Pompeu Fabra. Va començar la seva trajectòria professional a Garrigues, Advocats y Assesors Tributaris, on es va especialitzar en la fiscalitat d'empreses financeres i de segurs. L'any 2007, es va incorporar a Mutual Médica, al Departament Legal, supervisant les qüestions fiscals, tant dels mutualistes com de la pròpia entitat.


Mercedes Segura Amat, public speaking coach y professora de Comunicació a ESADE.

Mòdul 2: Comunicació Metge - Pacient

Després del seu desenvolupament professional com a Directora de Màrqueting Internacional de Coty Lancaster a París i de Directora de Màrqueting de PwC a Luxemburg i de Grupo Pi a Madrid, va iniciar el projecte de public speaking coach per ajudar directius a comunicar-se millor presencialment i en línia a través de tècniques actorals. Actualment Imparteix Comunicació oral a ESADE, dóna formacions a empreses, i assessora en comunicació a directius. A més, és directora i productora de teatre. Té dues publicacions escrites i experiència en nombroses conferències.


Ester Ivern, Responsable de Compliment Normatiu aMutual Médica.

Mòdul 3: Gestió de dades sanitàries 

Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, MBA a EAE Business School, Màster en Dret fiscal i tributari al Col·legi d'Economistes de Barcelona. Els primers anys de professió els va dedicar a l'advocacia especialitzada en assegurances i dret mercantil i concursal.
Des del 2010 i fins al 2022, a Mutual mèdica formava part del departament Jurídic amb el rol d'advocada.


Mercedes Ayuso, catedràtica d'estadística actuarial a la Universitat de Barcelona

Mòdul 4: Estalvi i juvilació

Doctorada en Economia i Màster en Ciències Actuarials. És membre del grup de recerca de Risc en Finances i Assegurances (Riskcenter-UB). És directora de diversos projectes públics del Ministeri d'Economia i Competitivitat d'Espanya i ha estat membre del Comitè d'Experts designat pel Govern d'Espanya per definir el factor de sostenibilitat al sistema públic de pensions. Actualment és Directora del Programa MBA en Direcció d'Empreses Asseguradores de la Universitat de Barcelona.


Daniel Blay, responsable Actuarial de desenvolupament de productes

Mòdul 4: Estalvi i juvilació

És llicenciat en Ciències Actuarials i Financeres, i Doctor en Estudis Empresarials per la Universitat de Barcelona. Ha treballat al sector asseurances des del 2006 i actualment és el responsable del desenvolupament de productes i serveis a Mutual Mèdica.


Alex López, director de Digital Selling Institute

Mòdul 5: Reputació i Marca Personal

Actualment, col·labora com a professor de LinkedIn i Social & Digital Selling a la Universitat de Navarra, ESADE i IESE Business School. Més de 14 anys en l'entorn digital ajudant directius a millorar la seva estratègia de marca professional. Lopez, ha impartit conferències a nivell internacional sobre Marca Professional a l'Argentina, l'Uruguai, Portugal, Andorra, Guatemala i Xile. Ha escrit el llibre "Client Digital venedor digital". Recentment, ha creat la primera plataforma de coneixement sobre vendes digitals: "Digital Selling".


Toni Calvo, psicòleg i director de la Fundació Galatea

Mòdul 6: Salut mental

Terapeuta familiar i mediador. Funcionari del Cos Superior de la Generalitat de Catalunya. A més, Calvo és el director del Programa de Protecció Social del Col·legi de Metges de Barcelona. També ha estat subdirector del Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya i subdirector de la Direcció General dAtenció a la Infància i lAdolescència de la Generalitat de Catalunya.


Anna Morales Ballús, directora de la Fundació Mutual Mèdica

Mòdul 6: Salut mental

Doble llicenciatura en Ciències Econòmiques i en Recerca i Tècniques de Mercat. Compte amb el programa de Gestió Estratègica i Lideratge en Sostenibilitat. Àmplia experiència a les àrees de Màrqueting i Comunicació al sector de serveis, als inicis en consultoria estratègica i posteriorment en entitats asseguradores.


Dr. Alejandro Andreu Lope, President de la Fundació Mutual Médica

Módul 7: Sobre agressions a metges

Sotssecretari del Consell d'Administració, membre de la Comissió Permanent, de la Comissió d'Assegurances i Prestacions i de la Comissió d'Estratègia, Innovació i RSC. President de la Fundació Mutual Mèdica. Membre del jurat dels Premis a la Recerca Mutual Mèdica.

Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Diplomat en Sanitat. Director d'equip d'Atenció Primària. Referent d'Informàtica i Farmàcia. Ha participat en jornades de formació, conferències, cursos i seminaris sobre la seva especialitat.   


Dr. Jose Maria Rodriguez Vicente, secretari general del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) i secretari de l'obsevatori d'agressions de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC).(OMC)

Módul 7: Sobre agressions a metges ( ANUL·LAT )

Llicenciat en Medicina per la Universitat Salamanca i especialista en Medicina Familiar i Comunitària, a més de diplomat a Sanitat per l'Escola Nacional de Sanitat.
Va ser president del Col·legi de Metges de Zamora del 2001 al 2009, any en què va passar a ocupar el càrrec de tresorer del CGCOM. Com a part de la delegació del CGCOM a nivell internacional ha representat la corporació mèdica espanyola davant el Comitè Permanent de Metges Europeus (CPME), i actualment representa el CGCOM al Consell Europeu d'Ordres Mèdiques (CEOM).


Dr. Gaspar Garrote, Coordinador contra les agressions del Consell Andalús de Col·legis de Metges. 

Módul 7: Sobre agressions a metges  

Coordinador contra les agressions del Consell Andalús de Col·legis de Metges. 


Manuel Yanguas, Comissari principal i Cap de la Unitat Central de Seguretat Privada de la Policía Nacional

Módul 7: Sobre agressions a metges

El comissari principal Manuel Yanguas va ingressar a la Policia Nacional l’any 1980 i va exercir activitats policials operatives a Bilbao i Burgos, i de gestió de recursos humans a la Divisió de Personal, sent destinat en la Unitat Central de Seguretat Privada a  l'any 2014, nomenant-li cap d'aquesta des de l'any 2017 fins a l'actualitat.

Des de 2022 està exercint la funció de "interlocutor policial nacional sanitari" en matèria de protecció davant agressions al personal sanitari.


Elena Fernández Martínez, Responsable de Relacions Institucionals de Mutual Mèdica

Módul 7: Sobre agressions a metges

Directora tècnica de la Fundació par la Formació de la Organizació Mèdica Col·legial